O FESTIVALU

DOBRO ZA VSE OD LETA 2008

ČrnFest je festival dobre glasbe, smeha, kulture, športa in kulinarike. Že 15. let zapored tradicionalno poteka v mesecu avgustu v starem mestnem jedru Črnomlja. Mlada ekipa organizatorjev - Klub belokranjskih študentov, Mladinski center Bit in Mladinski kulturni klub Bele krajine, vsako leto zaspan grajski atrij Črnomaljskega gradu spremeni v odlično prizorišče polno dobre glasbe in festivalskega ambienta.

DOBRODOŠLI V GRAJSKEM ATRIJU

Posebnost festivala je prav v tem, da obiskovalcu ponuja intimno srečanje in doživljanje nastopajočih, kar je popolnoma drugačna izkušnja kot spremljanje dogajanja na velikih odrih. Mlada ekipa organizatorjev pa z izbranim programom v lokalno okolje povabi glasbo in kulturo, ki jo praviloma uživajo le prebivalci večjih mest.

20

+

DOGODKOV VSAKO LETO

4000

+

OBISKOVALCEV VSAKO LETO

EKIPA

MLADI ZA LOKALNO OKOLJE

Ekipo, ki organizira ČrnFest, sestavljamo študentje, srednješolci, mladi zaposleni ter člani treh belokranjskih mladinskih organizacij - Kluba belokranjskih študentov, Mladinskega kulturnega kluba in MC Bita.

Mladi organizatorji velik del svojih študijskih oz. šolskih počitnic namenimo izvedbi festivala, ki zahteva veliko truda, prostovoljnega dela in neprespanih noči. S svojim delom želimo vspodbuditi razvoj lokalnega okolja in sokrajanom popestriti poletne dni v starem mestnem jedru. Naš cilj je ustvariti program, kjer lahko v poletnih dneh, vsak najde nekaj zase. V svojo ponudbo želimo aktivno vključiti tudi lokaln ponudnike in tako dodatno vspodbuditi sinergijo med različnimi podjetji in organizacijmi.

Organizatorji poleg razvoja lokalnega okolja stremimo tudi k lastnem izobraževanju in nabiranju orgnizaijskih izkušenj, ki nam bodo pomagale na naši karierni poti. Vsako leto k organizaciji festivala vabimo nove člane in naše znanje prenašao na mlajše generacije.