Vse o PTC, testriranju in maskah na ČrnFestu

Glede na vladni odlok je za vstop na prizorišče ČrnFesta potrebno izpolnjevati pogoj PCT, ki smo ga kot organizator dolžni preverjati. Zato morajo vsi obiskovalci s seboj imeti potrebna natisnjena dokazila.

Kot dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT oseba predloži digitalno 𝘾𝙊𝙑𝙄𝘿 𝙥𝙤𝙩𝙧𝙙𝙞𝙡𝙤 𝙀𝙐 v digitalni ali papirnati obliki, ki je 𝙤𝙥𝙧𝙚𝙢𝙡𝙟𝙚𝙣𝙤 𝙨 𝙠𝙤𝙙𝙤 𝙌𝙍. Ob odčitavanju kode QR v aplikaciji bo razvidno, ali oseba izpolnjuje pogoj PCT – vendar ne, katerega od pogojev izpolnjuje –, osebno ime in letnica rojstva. To slednje je nujno zaradi potrditve istovetnosti, da se predloženo dokazilo nanaša na osebo, ki ga je predložila.

Izpolnjevanje pogoja PCT na prireditvah ni obvezno za otroke do 15 leta starosti, zato te za udeležbo ne potrebujejo dokazil.

𝗣𝗢𝗚𝗢𝗝 𝗣𝗥𝗘𝗕𝗢𝗟𝗘𝗟𝗢𝗦𝗧𝗜 

Prebolelost bolezni covida-19 izkazujemo s potrdilom o prebolelosti ali rezultatom testiranja na virus SARS-CoV-2.Prebolelost lahko izkažemo na dva načina:

  • z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od 10 dni in ni starejši od šestih mesecev,

  • s potrdilom zdravnika, da smo preboleli covid-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev.

𝗣𝗢𝗚𝗢𝗝 𝗖𝗘𝗣𝗟𝗝𝗘𝗡𝗢𝗦𝗧𝗜

Cepljenost lahko izkažemo s potrdilom o cepljenju. Potrdilo o cepljenju je lahko izpolnjena pripravljena kartica proizvajalca ali cepilnega mesta, vpis v Knjižico o cepljenju ali izdano potrdilo o opravljenem cepljenju. Imetniki digitalne identitete lahko potrdilo pridobijo tudi na spletnem mestu zVem.Pravila, kdaj se oseba obravnava za cepljeno, so različna glede na vrsto cepiva in so opredeljena tukaj https://www.cepimose.si/aktualno/pogoj-pct/.

𝗣𝗢𝗚𝗢𝗝 𝗧𝗘𝗦𝗧𝗜𝗥𝗔𝗡𝗝𝗔

Pogoj PCT izpolnjujemo tudi, če smo opravili testiranje na prisotnost virusa SARS-CoV-2 in je bil naš rezultat negativen. Veljavni so tako testi z metodo verižne reakcije s polimerazo (PCR) kot tudi hitri antigenski testi (HAG). Negativen rezultat testa HAG ne sme biti starejši od 48 ur, rezultat PCR testa pa ne starejši od 72 ur.Za potrdilo o negativnem testu, zdravstvenega delavca prosite za tiskano verzijo dokazila s QR kodo. Samo SMS ne šteje kot dokazilo.

𝗗𝗢𝗗𝗔𝗧𝗡𝗜 𝗧𝗘𝗥𝗠𝗜𝗡𝗜 𝗧𝗘𝗦𝗧𝗜𝗥𝗔𝗡𝗝𝗔 𝗭𝗔 𝗙𝗘𝗦𝗧𝗜𝗩𝗔𝗟 Č𝗥𝗡𝗙𝗘𝗦𝗧

Da bi obiskovalcem omogočili še lažjo udeležbo, smo v sodelovanju z Zdravstveni Dom Črnomelj podaljšali možnost testiranja in sicer:

  • petek, 20. 8. – brezplačno testiranje v ZD Črnomelj med 10. in 16. uro
  • sobota, 21. 8. – brezplačno testiranje v ZD Črnomelj med 12. in 15. uro
  • ponedeljek, 23. 8. – plačljivo testiranje v ZD Črnomelj med 12. in 15. uro
  • Testiranje sicer v zdravstvenem domu Črnomelj poteka vsak delovnik med 10. in 14. uro.

Ker bo glede na vladni odlok testiranje od 23. avgusta plačljivo, bomo v sodelovanju s Fizioterapija Mužar 𝘁𝗲𝘀𝘁𝗶𝗿𝗮𝗻𝗷𝗲 𝗻𝗮 𝗽𝗿𝗶𝘇𝗼𝗿𝗶𝘀̌𝗰̌𝘂 in sicer pred koncerti 27. in 28. avgusta med 20. in 22. uro. Testiranje bo za vse obiskovalce, ki bodo predložili vstopnico ali jo kupili na vhodu, cenejše.

𝗠𝗔𝗦𝗞𝗘

Po novemu odloku, ki velja do 22. 8., so na vseh prireditvah v ZAPRTIH prostorih maske obvezne. Na prireditvah na prostem, kot je festival ČrnFest, pa so obvezne, v kolikor ni mogoče zagotoviti razdalje 1 m med obiskovalci. Prosimo, da obiskovalci maske prinesejo s seboj.

Obiskovalcem uporabo maske priporočamo, v kolikor se ne bodo počutili varne med ostalimi obiskovalci. Naše prizorišče je sicer dovolj veliko za vzdrževanje priporočljive razdalje.

Hvala, ker razumete trenutno situacijo na katero sami nimamo vpliva. Veselimo se vašega obiska, s katerim boste podprli naše delo in organizacijo festivala.