Projekcija filmov iz filmskih taborov in Gledališka predstava Zofija

Po pestri športni nedelji nas danes čaka Projekcija Filmski tabor 2018, ki bo danes ob 20.00 v grajskem atriju. Vstop je prost.

Filmski tabor Kolpa je projekt ZIK-a Črnomelj, ki vsako poletje v Belo krajino privabi mlade filmarje z vseh koncev Slovenije. Na taboru v zgolj treh dneh nastanejo zanimivi kratki filmi, ki so svojevrsten dokument časa. Pobudnica tabora in mentorica, naša belokranjska rojakinja, režiserka Maja Weiss bo v pogovoru pripovedovala o zanimivostih iz filmskega sveta. Ogledali si bomo nekaj najboljših filmov z dosedanjih taborov.

V torek pa bo ob 20.00 v Kulturnem domu Črnomelj Gledališka predstava Zofija v organizaciji Gledališke skupine KBŠ pod vodstvom Nastasje Schweiger.

Gledališka predstava Zofija v sklopu Črnfesta obeležuje letos minevajočih 790 let od nastanka črnomaljske župnije in prve omembe Črnomlja kot naselja, za kar je zaslužna Zofija Višnjegorska. Igralci Gledališke skupine KBŠ bodo tako predvsem skozi smeh, solze, ples, petje in spletke povzeli ključna zgodovinska dejstva, jih aktualizirali in na srednji vek pogledali skozi sodobno perspektivo.

>> IGRAJO: Urška Smolič, Miha Ivanetič, Jerca Jerman, Miha Babič, Jan Hudelja, Eva Kavčič, Rok Babič
>> SCENARIJ, REŽIJA: Nastasja Schweiger, Rok Babič (pomoč)
>> GOSTI: Vokalna skupina Lan, Pevski trio Brodarič-Kočevar, Blaž
Pavlakovič

Vstopnina: dijaki in študenti 3€, ostali 5€

Vabljeni!

Kako je bilo včeraj na turnirju si lahko ogledate v fotografijah. (Foto: AvLab)