PROGRAM ČRNFEST 2019

Sobota, 17. 8. 2019

Dnevni program

10:00 | Kamp Podzemelj ob Kolpi | prijavnina samo za tekmovalce

Gravity Challenge - Deep Water Solo tekmovanje

Dudes vs. Gravity, ki obožujejo adrenalinske športe in reko Kolpo, so lansko leto postavili prvo plezalno steno na vodi v Sloveniji, ki je tudi izven Bele krajine požela veliko zanimanja. Tudi letos stena velikanka komaj čaka, da bo ponovno zaplavala na reki Kolpi. Čez celoten dan bodo potekale kvalifikacije in finalni boj za najboljše v sproščenem in tekmovalnem vzdušju tako za tekmovalce kot obiskovalce. Več informacij glede prijav, pravil tekmovanja in ostalih podrobnostih najdete na Facebook dogodku ali pa pišete na dudesvsgravity@gmail.com.

Večerni program

22:00 | Grajski atrij | 5€ študenti in dijaki | 8 € ostali

SILENTE

Silente se na širši glasbeni sceni pojavlja od leta 2013 s svojim prvim singlom Terca na tišinu in albumom Lovac na čudesa. V svoji karieri je bend igral na mnogih odrih in osvojil razna priznanja za svoje delo, med drugim tudi hrvaško diskografsko nagrado Porin. Bend Silente trenutno živi in dela v Dubrovniku ter še vedno nima potrebe niti znanja za komentiranje stvari, ki se ne tičejo njihovih pesmi.

DETOUR

Detour je hrvaška petčlanska skupina, uveljavljena med ljubitelji kakovostnega, sodobnega, elektroakustičnega pop zvoka, hitrejšega plesnega ritma, občasno začinjenega z drum’n’bassom. Skupina se lahko pohvalijo s kar nekaj priznanji in nagradami, med drugim za najboljšo skupino leta 2016. Delovanje je okronala tudi glasbena nagrada Porin 2017 v dveh kategorijah, za Pesem leta s skladbo »Zaljubila sam se« in za Najboljšo vokalno izvedbo.

*Predprodaja vstopnic od 12. 8. 2019 v TIC Črnomelj

Nedelja, 18. 8. 2019 - Turnir v odbojki na mivki

15:00 | Kamp Podzemelj ob Kolpi | prijavnina 10€/ekipo

V nedeljo bo na igrišču v Kampu Podzemelj potekal turnir na odbojki na mivki 3×3. Pričetek tekmovanja bo ob 15.00 uri. Prijavnina znaša 10 eur na ekipo, zmagovalci pa prejmejo praktične nagrade in znesek iz prijavnin. Več informacij najdete na Facebook dogodku,za prijavo ekipe pa pišite na andraz.cimerman@klub-kbs.si.

Torek, 20. 8. 2019 - BRADE

20:00 | Kulturni dom Črnomelj | 8€ študenti in dijaki | 10€ ostali

Najbolj kosmata komedija Brade ponuja poldrugo uro smeha v razposajeni moški družbi brez dlake (zgolj) na jeziku. Boštjan Gorenc – Pižama, Perica Jerković in Gašper Bergant v novem šovu ob obilju svežih šal prinašajo tudi ekskluzivni vpogled v zakulisje stendap scene. Seks v avtu, nenavadni tatuji, vzgajanje otrok in resničnostni šovi bodo le nekatere izmed tem, ki se jih bo dotaknil bradati cvetober slovenske samostoječe komedije.

*Predprodaja vstopnic od 12. 8. 2019 v TIC Črnomelj

Sreda, 21. 8. 2019 - PIKA NOGAVIČKA IN GUSAR VAL : Potovanje na otok zakladov

18:00 | Grajski atrij | odrasli 2€, otroci 1€

Pomorska pustolovščina gusarja Vala in Pike Nogavičke, ki otroke dvigne na noge. Pogumni gusarski kapitan Val je našel strgan starodavni zemljevid, ki vodi do otoka zakladov. Medtem ko išče manjkajoči del zemljevida, mu načrte prekriža najmočnejše, najbolj zabavno in najpogumnejše dekle na svetu, Pika Nogavička.

*Primerno za otroke 2-6 let

Četrtek, 22. 8. 2019 - LADO LESKOVAR – predstavitev knjige

20:00 | Grajski atrij | vstop prost

V Založbi Mladika je izšla Ladova avtorizirana avtobiografija LADO – Ena sama ljubezen, ki jo je po pripovedi Lada Leskovarja spisal Matej Krajnc. V knjigi se ob Ladovem pripovedovanju sprehodimo skozi najbolj zgodnja leta njegovega življenja in začetkov odrske kariere, ki jo je leta 1945 začel na oprsju operne dive Valerije Heybalove v operi Madame Butterfly in nadaljeval leta 1951 v filmu Kekec, kar je vodilo v izjemno pevsko kariero, ki traja kar 6 desetletij. Uspešno pevsko kariero je spremljalo tudi zanimivo zasebno življenje, saj je Lado veliko potoval in nastopal tudi po Rusiji ter se kar štirikrat poročil.

Petek, 23. 8. 2018

VEČER NA KOZOLCU: Opojne kapljice & PolaBekeraj

19:00 | Kozolec nad Piccolom | 10 €

Ob sončnem zahodu na Kozolcu vabimo na degustacije, kjer se bomo družili z mladimi vinogradniki in vinarji iz različnih koncev Bele krajine. Namen dogodka je tudi izobraževanje, zato bodo mladi perspektivni vinarji izpeljali vodeno degustacijo in nam predstavili, kako se spopadajo z izzivi v vinskem svetu. Poleg okusnih poletnih vin boste lahko uživali tudi v odličnih prigrizkih Polone Klančnik, strokovnjakinje za peko kruha z drožmi, ki prav tako vodi d(r)oživetje – šolo peke z naravnim kvasom. Deluje pod blagovno znamko PolaBekeraj.

*Predprodaja vstopnic od 12. 8. 2019 v TIC Črnomelj

Večerni program

22:00 | Grajski atrij | 5 € študenti in dijaki | 8€ ostali

VOJKO V

Vojko V ali Vojko Vručina, splitski raper in glasbeni producent, po več kot desetletju skupnih pohodov z zasedbo Dječaci in Kišo metaka, zdaj hodi po samostojni glasbeni poti. Čeprav je njegovo pravo ime Andrija Vujević, pravi, da ga tako kliče samo še mama. Vojkova glasba je skupek raperskega bahanja in samoironičnega humorja. Njegove pesmi so polne duhovitih zgodbic splitske resničnosti in kritik sedanje popkulture.

*Predprodaja vstopnic od 12. 8. 2019 v TIC Črnomelj

DRILL & MASAYAH

Vetrovi obale bodo pripihali do Črnomlja, oder Črnfesta pa bodo zajeli zvoki pravega rapa. Izolski MC Drill bo postregel s fuzijo zvokov od Trapa do Lo Fi Hip Hopa, live instrumentov ter navsezadnje nepogrešljivega Boom Bap-a, ki smo ga vajeni od Bolanega Doktorja. Za spremljavo s kakovostnimi Hip-hop podlagami pa bo poskrbel znani Velenjski DJ in raper Mrigo. Kot najmlajša bo oder zažgala obalna raperka Masayah, ki šteje rosnih sedemnajst let, a je na odru pravi požar, ki ga ne more pogasiti nihče.

*Predprodaja vstopnic od 12. 8. 2019 v TIC Črnomelj

Sobota, 24. 8. 2018

10:00 | igrišče Majer | prijavnina ekipe 10 €

KOŠARKARSKI TURNIR 3X3

Turnir trojk na Majeru v avgustu je že skoraj tradicija! Zberi svojo ekipo in se poteguj za prvo nagrado iz finančnega sklada 300 eur. V ekipi so tri igralci plus ena menjava. Pravila igranja bodo predstavljena na samem dogodku. Poleg samega turnirja bo tudi tekmovanje v metu za tri točke in ostala posamična tekmovanja, za katere bodo najboljši prejeli lepe nagrade. Število ekip je omejeno na 16, prijave potekajo preko maila andraz.cimerman@klub-kbs.si.

Večerni program

22:00 | Grajski atrij | 3 €

DJ RYDEL

Nizozemski DJ z desetletjem delovanja v Sloveniji nam bo postregel s svojim house Oldies Goldies izborom in nas bodo popeljali v zlato dobo elektronske glasbe. Njegove izjemne sposobnosti ujemanja glasbe in vzdušja na prizorišču le redkokoga pustijo hladnega. Dodobra ga poznajo že na Ibizi, v Belgiji, na Češkem, v Nemčiji, Mehiki, Italiji, Kolumbiji, Poljski, Španiji, na Nizozemskem in Norveškem, kjer si je oder delil z znanimi DJi, kot so Tiesto, Ian Carey, James Zabiel in the Filterheadz, nedolgo nazaj pa je na festivalu EXIT v Srbiji prav njegovo avtorsko skladbo zavrtel tudi Carl Cox.

*Predprodaja vstopnic od 12. 8. 2019 v TIC Črnomelj

Ponedeljek, 26. 8. 2018 - FOTO PROJEKCIJA

20:00 | Grajski atrij | prost vstop

Člani Fotokluba Črnomelj bodo nov Črnfestovski teden otvorili s digitalno projekcijo fotografij svojih članov. Predstavili vam bodo izbor najboljših fotografij, spregovorili kakšno besedo o ustvarjanju, delili svoje izkušnje in nasvete.

Torek, 27. 8. 2018 - KINO POD ZVEZDAMI : Posledice

21:00 | Grajski atrij | prost vstop

Posledice so neobičajna zgodba, ki na svež in izviren način odpira vprašanje moškosti; kako jo dojema družba in kako lahko v določenih okoliščinah mutira. Film raziskuje nekatere temeljne probleme slovenske družbe, kot je miselnost, ki včasih združuje najslabšo plat srednjeevropske etikete z balkansko zaostalostjo. To je film o odraščanju in iskanju identitete. O umeščanju posameznika v družbo, o njegovi pripadnosti. O izdaji. In ne le na osebni ravni, ampak predvsem na družbeni. Govori o času in prostoru, ki neizogibno razpada, ker v njem izginja tisto najbolj človeško. Najbolj tragično pa ostaja dejstvo, da se to dogaja na očeh vseh nas, a tega nihče ne opazi.

Sreda, 28. 8. 2018 - ŠKRATKA SLADKA

18:00 | Grajski atrij | odrasli 2€, otroci 1€

Razgibana zgodbica o prijateljstvu, bližini in negovanju odnosov s tistimi, ki jih imamo radi, nas popelje v pravljično deželo Sadkodol, kjer skupaj s Škratko Sladko spečemo Piškotka Smotka in si pričaramo nepozabno predstavo, polno smeha in čisto pravih čarovnij.

Primerno za otroke 2-6 let.

Četrtek, 29. 8. 2018 – SOUNDS OF SLOVENIA

21:00 | Grajski atrij | 5€

Vrhunski glasbeniki — Gregor Volk (vokal, kitare, orglice), Janez Dovč (harmonika, vokal, elektronika) in Goran Krmac (tuba, stomp box) —  ki jih poznamo kot soliste in člane mnogih slovenskih zasedb se nam bodo
predstavili v zanimivi kombinaciji, ki nam bo predstavila slovensko ljudsko glasbo v sodobnih in živih
priredbah. Glasbeniki so razvili poseben občutek za kontrapunkt med danostjo različnih glasbenih
tradicij in svobodo osebnega izraza. Na koncu novega veka ne gre več samo za renesančnost, temveč za resonančnost prostora, ne le za zvočnost, ampak za sozvočnost, ne samo za oglaševanje, temveč uglaševanje. Kot ambasadorji slovenske kulturne in naravne raznolikosti s svojim zanimivim nastopom večkrat nastopajo na različnih festivalih in prireditvah v tujini (Kitajska, Indija, Velika Britanija, Izrael, Irska, Italija, Argentina itd). 

*Predprodaja vstopnic od 12. 8. 2019 v TIC Črnomelj

Petek, 30. 8. 2018

18:00 | Kozolec nad Piccolom | prijavnina 5 € na osebo

Delavnica Salse in Reggetona

Si en/-a izmed tistih, ki je občudoval/-a druge, ko so se vrteli ob vročih kubanskih ritmih? Ponujamo ti priložnost, da se ob dobri energiji, pod vodstvom plesalcev plesne šole RUEDA.SI naučiš osnovnih korakov kubanske salse, reggaetona in doživiš pridih Kube. Delavnice se lahko udeležiš sam/-a ali v paru, plesno predznanje ni potrebno. Vse, kar potrebuješ so udobna oblačila, obutev, voda in želja po zabavi. Več o prijavah v Facebook dogodku.

BELOKRANJSKI VEČER

22:00 | Grajski atrij | 5 €

2B

Gašper in Primož svoje spevne melodije združujeta predvsem z elektro pop zvrstjo, v kateri sta našla svežo energijo in zagon. Prvo skladbo njune samostojne glasbene poti – »Najini koraki« – so mnoge radijske postaje prepoznale kot spremljevalko letošnje pomladi in jo sčasoma vzpostavile kot prikupen radijski hit. Na Melodijah morja in sonca 2019 sta presenetila s skladbo »Kot morje« in se po nastopu v svojo Belo krajino nepričakovano vrnila kot eden od treh nagrajencev Festivala.

PULOVER

Pulover je petčlanska črnomaljska glasbena skupina sestavljena po recepturi izkušenj in svežine. Igrani glasbeni izbor je koktajl bluesa, soula, jazza in popa, ki temelji na ženskem vokalu. Vsak član je pripeljal nekaj svojega. Širok izbor zvrsti težko definirajo drugače kot tako, da se imajo lepo in zabavajo. Zasedba je polna ustvarjalnih idej, delovne vneme in pozitivnih vibracij vedno v borbi proti velikem novodobnem zajedavcu z imenom čas. Po obdobju »coverjev« napovedujejo tudi avtorski del, le pustimo času čas. Moto skupine je: Nismo še rekli zadnje.

SIMPTOMI

Bend Simptomi je nastal leta 2017 in je sestavljen iz znanih dolenjskih glasbenikov. Močno verjamejo, da so posebne vrste osvežitev na slovenski sceni. Značilne kitare z rahlo balkanskim pridihom in izstopajoč vokal Belokranjke Martine Mravinec, publike ne pusti ravnodušne. Želijo si, da bi njihova energija in splošna vera v dobro glasbo obarvala ta sivi, turobni svet.

EMBARGO

Embargo je belokranjski rockovski kvartet, ki deluje od začetka leta 2019. Skupina preigrava izključno avtorsko glasbo. Njihova glasba še najbolj pripada žanru klasičnega rocka. Tu in tam pa jih zanese v blues rock. Skupina pri nastajanju in izvajanju glasbe ne uporablja sintetizatorjev, zvok skupine temelji na klasičnih rock instrumentih (el. kitara, bas, ter bobni). Band se v kratkem odpravlja v studio ter s tem napoveduje izdajo svojega prvega singla.

*Predprodaja vstopnic od 12. 8. 2019 v TIC Črnomelj

Sobota, 31. 8. 2018 - MAIN EVENT

21:00 | Trg svobode |13 € predprodaja, 16 € na dan dogodka

HAMO & TRIBUTE 2 LOVE

Zasedba Hamo & Tribute 2 Love emocije, strasti in nežna iskanja ljubezni vpleta v večno glasbo klasičnega rocka, bluesa, soula in funka. Njihovi klubski in veliko odrski nastopi vejajo za pravo glasbeno poslastico, trdno v ritmu in fluidno v muzikalni improvizaciji. Skladbe, četudi mestoma popevkarske in izjemno “nalezljive”, se tako popolnoma zlivajo z blues-rokovskim izročilom; so točke, na katerih je zasedba Hamo&Tribute2Love našla intenziven stik z aktualno slovensko publiko in njenim vsakdanom.

OPĆA OPASNOST

Legendarno hrvaško rock skupino zaznamuje polnokrvni rok, zapakiran v vsakomur privlačne melodije in podprt s pomenljivimi besedili. Znani so po predani publiki in gorečih oboževalcih. Opća Opasnost so z delovanjem sicer prenehali ob začetku tisočletja, rečeno zaradi spremembe mode na balkanski glasbeni sceni, ki je pristrigla rokenrol, nato so se pojavljali le občasno, kot pravijo – zase. Leta 2008 pa so se, na pobudo oboževalcev, združili za koncert v Osijeku kot predskupina legendarnim Whitesnake. Razpadli niso nikoli, le sklenili so biti zvesti sami sebi. In ravno zato, ker nikoli niso sledili številkam, so ostali tako izjemni.

HINOTAMA

Hinotama je skupina osmih nadobudnih gimnazijskih glasbenikov, izmed katerih jih kar pet obiskuje Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana. Priredbe, ki jih začinijo s svojim indie rock in funk stilom vedno presenetijo zbrano občinstvo. Poleg tega pa igrajo tudi avtorske pesmi Hane Fatur, ki je bila s svojimi skladbami že večkrat nagrajena na glasbenih tekmovanjih. Mladostniška energija in glasbena svežina sta tisti, ki najbolje opišeta Hinotamo.

PIVO&ČEVAPI

Postojnčani s prepoznavnim imenom Pivo in čevapi so dvanajstčlanska skupina, ki je nastala leta 2010, od takrat pa so nabrali kar veliko kilometrino – med drugim so nastopili tudi na festivalu v srbski Guči. Pivo in čevapi poskuša že uveljavljenim uspešnicam nadeti novo obleko, pop in rock postavlja v balkanski prizvok tamkajšnih trubačev, s tukajšno energijo  Poleg uspešnic jih krasita tudi dobra volja in pripravljenost na akcijo.