Pestro dosedanje dogajanje na Črnfestu potrdilo svoj slogan “Dobro za vse”

V preteklem tednu se je na Črnfestu vilo prav pestro dogajanje. Od glasbe, gledališča, otroškega smeha, športa, kulinarike in mnogo več. Festival je zaenkrat obiskalo okoli 3000 ljudi, v nadaljevanju programa pa jih organizatorji ne pričakujejo nič manj.

V ponedeljek je v Grajskem atriju potekala projekcija filmov iz Filmskih taborov Kolpa katerih pobudnica je belokranjska rojakinja Maja Weiss. Na dogodku je spregovorila o svojem življenju in zanimivostih iz filmskega sveta. V torek je v Kulturnem domu Črnomelj velik aplavz požela Gledališka skupina KBŠ pod vodstvom Nastasje Schweiger, s predstavo Zofija. S predstavo so igralci obeležili letos minevajočih 790 let od nastanka črnomaljske župnije in prve omembe Črnomlja kot naselja, za kar je zaslužna Zofija Višnjegorska.

 

Sreda je bila namenjena najmlajšim, ki so v Grajskem atriju iskali in tudi našli Zelenega škrata Ariela. V četrtek pa je v atriju zadišalo po hrani, saj je veganska kuharska delavnica z Veganiko, poskrbela za pravo malo specialitetno pojedino. Zvečer pa je skupina Teo Collori & Momento Cigano v preigravala mešanico romske glasbe in plesnega swinga. Na koncertu so obiskovalci lahko uživali v vrhunski glasbi akademskih glasbenikov ob manjši pogostitvi, ki je obiskovalce popeljala v obdobje salonov, cigar, čarlstona in lakastih čevljev.

Grajski atrij se je v petek iz obdobja salona pretvoril v alternativno sceno, saj je odmeval zvok skupin U$IŁ, Suzi Soprano,The Mint in Jegulja, ki so poskrbele, da so ljubitelji alternativne glasbe nahranili svojo dušo.

 

Težko pričakovana sobota je bila nadvse zanimiva in slikovita. Popoldne je bilo športno obarvano. Fantje iz Dudes vs. Gravity so namreč uspešno izpeljali svoj projekt prve plezalne stene na reki v Sloveniji.  Dogodek je obiskalo okoli 100 ljudi, na steni pa so se lahko preizkusili tako amaterji kot že malo bolj izkušeni plezalci. Kljub vremenu so bili vsi navdušeni nad izvedbo in fantje iz Dudes vs. Gravity so ponosno izpostavili, da so izredno veseli odziva in uspešno izpeljanega projekta, ki se je iz samo ideje razvil v resničnost.

Zvečer sta Mladinski kulturni klub Bele krajine razvneli skupini TBF in Koala Voice in poskrbeli za odličen zaključek še enega tedna Črnfesta, obiskovalce pa pripravili na nov teden raznolikega dogajanja:

 

27. 8. ➖ PREDAVANJE: Nataša Briški (soorganizator: Knjižnica Črnomelj)

28. 8. ➖ PROJEKCIJA FILMA: Kino pod zvezdami (soorganizator: ZIK Črnomelj) – Varuh meje – Grajski atrij

29. 8. ➖ OTROŠKA PREDSTAVA: Pika gre v šolo

31. 8. ➖ 🔺KONCERT: Darla Smoking + Luto

➖ KULINARIKA: Dobrote iz Črne kuhinje

31. 8. ➖ ZORBING NA KOLPI – Kamp Podzemelj

1. 9. ➖ 🔺KONCERT: RAP – Matter + Nipke&Trkaj

 

Vabljeni!

 

Kako je teden izgledal, si lahko ogledate v fotografijah, na povezavah in v priponki. (avtor: AvLab)