Stand up: Splicka scena

19.00 Grajski atrij, Črnomelj

30. avgust

VSTOPNINA: 5 EUR študenti in dijaki // 8 EUR ostali

KLIKNI ZA NAKUP VSTOPNIC

Splicka Scena je kolektiv splitskih stand-up komikov, ki ga sestavljajo Ante Travizi, Ivica Lazaneo, Josip Škiljo, Tomislav Primorac. Skupaj nastopajo od začetka leta 2016 po vsej Hrvaški ter imajo za seboj na stotine nastopov. Vsak teden nastopajo v Splitu, njihovi nastopi pa so običajno razprodani. Redno nastopajo v Zagrebu, Reki, Osijeku, Dubrovniku, Zadru, Šibeniku in številnih drugih mestih. Mnogi so jih spoznali ob ogledu njihove prve celovečerne humoristične oddaje “Stand-up by splicki” na YouTubu, pravi vtis pa lahko dobite šele v živo. Pridite na njihov nastop na Črnfestu, kjer vam bodo razkrili novo dimenzijo splitskega humorja, ki je bolj živahen in oster, kot si morda predstavljate, ter pokazali, zakaj je SplickaScena hit v mestu pod Marjanom.

Josip Škiljo je zadnja generacija Titovih pionirjev, za kar se pokojni maršal ni preveč sekiral. Čeprav je ljubitelj adrenalina, lahko zaradi neprespanosti zaspi tudi za šankom ter tako živi dalmatinske sanje – nič delati. Dolce far niente.

Ivica Lazaneo je trenutno največji in edini poročeni komik. Kljub višini dveh metrov mu alkoholni hlapi onemogočajo igranje košarke. Stand up dela zaradi denarja, žensk in slave. Prodaja olivno olje.

Tomislav Primorac je v prostem času fizik, ki bi rad bil Nikola Tesla komedije. Ne toliko zaradi rezultatov, kot za to, da bi se Dalmatinci in Hercegovci kregali, čigav je. Njegova najljubša publika so stare mame. Pripeljite svojo in preverite, če je res.

Ante Travizi izbira med stand upom in fakulteto. Če že mora izbrati, pravi, da bo izbral kebab, ki ima vse: kruh, meso in omake, kar so bistvene sestavine življenja. Slabe živce tega dolgočasnega manijaka lahko pomiri samo espresso. Mami ne verjame, da je bil načrtovan med vojno. Verjame, da je bolj kolateralna škoda.