GORAN BARE & MAJKE, KONTRADIKSHN


🕚 26. 8. 2023, 21.00

📍 Grajski atrij, Črnomelj
💰 Vstopnina: 15€ dijaki in študenti/ 20€ ostali

KLIKNI ZA NAKUP VSTOPNIC

Dijaki in študenti lahko svojo cenejšo vstopnico kupite na uradnih urah Kluba belokranjskih študentov ali na dnevu dogodka! Lokacijo in uro prodaje kart objavimo kmalu, zato nas pozorno spremljaj vseh družbenih omrežjih!

Majke so hrvaška rock skupina, ki je bila ustanovljena v Vinkovcih leta 1988. Njihov zvok je značilen po energičnem rocku s primesmi punka in bluesa, besedila pa obravnavajo globje družbene in čustvene teme. Vokalist benda, Goran Bare, s svojim močnim glasom, iskrenimi interpretacijami ter besedami predstavlja simbol upora in kritiko družbe. Skozi leta so Majke pridobile ogromno popularnost in zvesto občinstvo zahvaljujoč energičnim nastopom v živo, kjer njihova glasba oživi na edinstven način.

Domači trio Kontradikshn imenu primerno združuje nezdružljivo in na hipnotičen ples privabi tudi tiste, ki se bolj poredko znajdejo na plesišču. Bend sestavljajo Matej Plešej (kitara, sintetizator), Petar Stojanović (kitara, sintetizator, glas, besedila) in bobnar Anže Kump. Njihov spoj lomljenih ritmov, synth punka in sodobne elektronike je opisan kot srečanje The Prodigy, Laibach in The Chemical Brothers. Leta 2016 pa so izdali prvenec Reframing, njihov najnovejši album Ahead of Ourselves pa bomo že lahko slišali 26. avgusta.