DAN D, KOKOSY


🕚 19. 8. 2023, 21.00

📍 Grajski atrij, Črnomelj
💰 Vstopnina: 15€ dijaki in študenti/ 18€ ostali

KLIKNI ZA NAKUP VSTOPNIC

Dijaki in študenti lahko svojo cenejšo vstopnico kupite na uradnih urah Kluba belokranjskih študentov ali na dnevu dogodka! Lokacijo in uro prodaje kart objavimo kmalu, zato nas pozorno spremljaj vseh družbenih omrežjih!

Novomeška skupina Dan D je nastala leta 1996. Danes jo sestavljajo Tomislav Jovanović – Tokac, Dušan Obradinović – Obra, Marko Turk – Tučo, Nikola Sekulovič in Boštjan Grubar – Bošti. Kljub statusu ene najpopularnejših slovenskih rock skupin, Dan D ne pristaja na glasbeno cono udobja. Svoje poslušalce z vsakim albumom in nastopom izzivajo z drugačnimi pristopi in raziskovanjem novih glasbenih prostranstev. V svoji karieri so nanizali vrsto hitov, kot so Čas, Voda, Plešeš, Počasi in drugi.

Kokosy so 4-dimenzionalno bitje pretežno glasbene nature, ki slovenski glasbosferi ponuja svež vetrič nedefiniranosti. Fante že od leta 2019 družijo iskrena besedila in čedalje manj povprečne melodije. Aprila 2023 so v razprodanem Kinu Šiška predstavili svoj drugi album, Čustveni vrtiljak, ki ga bomo že lahko slišali na ČrnFestovem odru. Ta nas popelje skozi občutke, ki so prežemali Koko-druščino zadnjih nekaj let, vse od izida njihovega prvenca, Hudih bejb na dopustu.