Balkan boys, P’Jays in Pantaloons

19.00 Grajski atrij, Črnomelj

27. avgust – PROST VSTOP

BALKAN BOYS

Balkan Boys je slovenska skupina z balkansko dušo. Njihova zgodba se je začela leta 2007, ko je pevec in trobentač Rok Nemanič – Nemo, prvič obiskal srce balkanske glasbe – festival Guča. Odločen je bil sestaviti skupino mladih akademskih glasbenikov in začeti čisto novo zgodbo; nekaj, kar v Sloveniji še nismo videli ali slišali. Skupina predstavlja pravi pomen in namen balkanske glasbe – ljubezen, pozitivno energijo in dobre vibracije. Njihov energični odrski nastop je odličen primer, kaj se zgodi, ko balkanski melos mešamo z ritmi sveta: rumba, ska, swing in reggae.

P’JAYS

P’Jays so trenutno ena izmed najbolj zanimivih skupin na slovenskih tleh in pri tem nikakor ni mišljen samo jazz. Posegajo po izjemno široki glasbeni sliki, še najbolj primerljivi z običajnim odgovorom na vprašanje »Kakšno muziko poslušaš?« ki praviloma glasi: »Mah, vse.« »Vse« sestaviti v zvočno sliko, kot jo igrajo P’Jays, je prava mala mojstrovina, če že ne senzacija, vsaj na slovenskih tleh in je nastala pod vtisom skupin kot so Weather report in Snarky Puppy. Glasba je vibrirajoča in za miganje nalezljiva zmes funka, jazza, rocka in še česa, nekoč bi dejali »fusion« muzika, toda čas je povozil kategorije in omogočil prostor prav takšnim skupinam kot so P’Jays.

PANTALOONS

Trio Pantaloons sestavljajo Luka Belič, David Nik Lipovac in Aljaž Markežič, ki so svojo prvo skladbo napisali pozimi 2016 ter tako odprli vrata izvirnejšim skladbam, ki vztrajno nadgrajujejo njihov repertoar. Njihova glasba namiguje na divje balkanske pihalne godbe, pa tudi na vznemirljivo novo londonsko jazz sceno, začinjena pa je s funkom, breakbeatom, dubstepom in drugim. Svoj prvi album z imenom Zbounce, so izdali maja letošnjega leta.